Ablatie prin radiofrecventa sau procedura „VNUS CLOSURE FAST” este alternativa minim invaziva la tratamentul chirurgical al varicelor. Are rezultate superioare chirurgiei si laserului endovenos.

Printr-o punctie de 2 mm se introduce un cateter in vena safena interna / externa; ulterior se infiltreaza cu solutie anestezica tesutul din jurul venei pentru a o izola. Cateterul elibereaza secvential energie de radiofrecventa care produce contractia fibrelor de colagen, fibrozarea si inchiderea venei. Se retrage cateterul, se aplica un pansament si un ciorap elastic compresiv.

CARE SUNT AVANTAJELE PROCEDURII VNUS?
Tratamentul se efectueaza in ambulator, sub ghidaj ecografic. Nu necesita anestezie generala/rahianestezie. Nu presupune incizii si ca urmare este nedureroasa si nu ramin cicatrici sau hematoame. Durata tratamentului este de aproximativ 30-45 min, iar recuperarea este extrem de rapida, cu reluarea activitatii imediat dupa procedura. Are rezultate clinice excelente cu o rata de succes de 97.4% si o rata a complicatiilor extrem de scazuta.

CUI SE ADRESEAZA ABLATIA PRIN RADIOFRECVENTA A VARICELOR?
Pacientilor de orice virsta cu varice secundare incompetentei valvulelor de  la nivelul sistemului venos superficial (vena safena interna / externa) demonstrata prin ecografie Doppler. Singura contraindicatie o reprezinta prezenta unui cheag de sange (tromb) in venele superficiale sau profunde.

CARE SUNT REACTIILE ADVERSE?

Complicatiile in ablatia prin radiofrecventa sunt rare si de obicei minore: parestezii (furnicaturi); hiperpigmentarea sau decolorarea tegumentelor; edem; arsuri  tegumentare. Rar pot sa apara sangerari, infectie, tromboflebita, reactie alergica si foarte rar embolie pulmonara.

DUPA PROCEDURA DE ABLATIE PRIN RADIOFRECVENTA:

Va puteti reintoarce  la activitatea normala, insa cu evitarea efortului fizic intens si ridicarea de greutati. Este indicat mersul pe jos cel putin 30 min/zi timp de 2-3 saptamani. Se vor evita baile fierbinti, sauna, expunerea la soare timp de 3 saptamini. Ciorapii elastici compresivi vor fi purtati timp de 3 zile atit in cursul zilei cit si al noptii, ulterior doar in cursul zilei timp de minim 4 saptamani. In caz de durere se poate administra Paracetamol 500 mg 2-4 tb/zi (se evita Aspirina si Ibuprofenul timp de 2 saptamani). Veti reveni la control (examen clinic si ecografie Doppler) la 24 ore, 1 saptamina, 1 luna, 3, 6, 12 luni dupa procedura.

CLINICA CARDIO-PRAXIS DIN IASI OFERA SI ALTE TIPURI DE TRATAMENT PENTRU VARICE PRECUM:

REZULTATE ABLATIE PRIN RADIOFRECVENTA

Specialiștii CardioPraxis
te așteaptă

Dr. Mihai Rotar – medic primar cardiolog iasi

Dr. Mihai Rotar – Medic Primar Cardiolog

In anul 2011 efectueaza in Olanda specializarea in tratamentul cu radiofrecventa al varicelor devenind astfel primul medic din Moldova ce practica in ambulator procedura VNUS Closure cu rezultate excelente.- rata de succes 100%; rata de recidiva a varicelor 0%.

Dr. Anca Rotar – medic primar cardiolog cardiopraxis iasi

Dr. Anca Rotar – Medic Primar Cardiolog

Trateaza anual peste 1000 de pacienti cu afectiuni ale venelor (varice, tromboflebite, ulcer varicos) prin metode performante si moderne – radiofrecventa, laser, scleroterapie.

logo-v1-white

Cardio Praxis este un centru multidisciplinar ce oferă servicii medicale de înaltă performanță.

Parteneri:

Unde suntem

Clinica Cardio-Praxis

Iași, Strada Păcurari 87

---

Info & Programări

Program

Luni - Vineri 09:00-17:00

Sâmbăta - Duminică - ÎNCHIS

Copyright Cardio Praxis. Toate drepturile rezervate.