Această abordare presupune o relație strânsă  între profesionișții din domeniu pentru tratarea afecțiunilor cardiace, strategia terapeutică fiind alcă̆tuită din medicația recomandată de cardiolog, alături de intervențiile minim-invazive realizate de cardiologul intervenționist și de chirurgia cardiovasculară ca metodă radicală de rezolvare a cazului.

Toată echipa va avea o colaborare pe termen lung cu pacientul, prin natura cronică a celor maimulte afecțiuni cardiace.

Abordarea multidisciplinară Heart Team optimizează evaluarea și tratamentul în beneficiul cel mai înalt al pacientului, prin urmare, reprezintă cel mai bun scenariu clinic și profesional de care poți avea parte pentru a îți recupera sănătatea.

Cum prevenim apariția bolilor cardiovasculare?

Prevenția este cel mai bun tratament. Toate ̆surile care scad riscul bolilor cardiovasculare sunt încurajate, cum ar fi schimbă̆rile stilului de viață (o dietă̆ echilibrată̆, scăderea ponderală̆, activitate fizică̆ de cel puț̦in 150 de minute pe ̆ptămână – sau 30-45 minute pe zi de mers pe jos), dar și medicamente pentru controlul diabetului, a hipertensiunii arteriale, a aterosclerozei. Evitarea fumatului și a consumului de alcool au un rol extrem de important în prevenția apariției bolilor cordului și vaselor.

Ce medici tratează bolile cardiovasculare în Iași?

 

Dr. Mihai Rotar – medic primar cardiolog iasi

Dr. Mihai Rotar – Medic Primar Cardiolog

Specializat în Germania în cardiologie intervențională, are o vastă experiență în tratamentul intervențional al cardiopatiei ischemice (angina pectorala, infarct miocardic).

Efectuează anual peste 1500 de intervenții complexe, cu implantare de stenturi la nivelul arterelor coronare, carotide, renale, membrelor superioare și inferioare. Este specializat în implantarea de stimulatoare cardiace permanente și temporare.

În anul 2011 efectuează în Olanda specializarea în tratamentul cu radiofrecvență al varicelor, devenind astfel primul medic din Moldova ce practică în ambulator procedura VNUS Closure cu rezultate excelente.- rata de succes 100%; rata de recidiva a varicelor 0%.

Din luna octombrie 2017 efectueaza tratament cu laser endovenos al varicelor (EVLT) cu cel mai nou sistem laser dioda dedicat afecțiunilor venoase.

Dr. Anca Rotar – medic primar cardiolog cardiopraxis iasi

Dr. Anca Rotar – Medic Primar Cardiolog

Este specializată în cardiologie generală, având competențe în ecocardiografia transtoracică și transesofagiană precum și în examinarea Doppler a arterelor și venelor.

Având un interes particular în imagistica sistemului cardiovascular, efectuează supraspecializare în ecocardiografie tridimensionala în clinici de cardiologie și chirurgie cardio-vasculara de renume din Franta, Germania, Anglia.

Tratează anual peste 1000 de pacienții cu afectiuni ale venelor (varice, tromboflebite, ulcer varicos) prin metode performante și moderne – radiofrecventa, laser, scleroterapie.

Dr. Lucian Stoica, Medic Primar Chirurgie Cardio-Vasculară, Doctor în Medicină

Dr. Lucian Stoica, Medic Primar Chirurgie Cardio-Vasculară, Doctor în Medicină

Experiență de peste 25 de ani în chirurgia cardio-vasculară, cu predilecție

 • revascularizarea coronariană (by-pass coronarian) cu doua artere mamare interne
 • plastii valvulare mitrale
 • chirurgia valvulară
 • chirurgia anevrismelor de aortă toracică și a disecțiilor de aortă
 • chirurgia carotidiană și a arterelor periferice.

 


De ce să ne alegi pe noi?

 • Alege siguranța în managementul pacientului: orice solicitare va primi un diagnostic și un tratament amănunțit, la cele mai înalte standarde, sigur și eficient. Tu ești prioritatea noastră de la început, până la finalizarea procedurilor.
 • Alege precizia în diagnostic: medicii noștri sunt atent aleși, colaborăm cu oameni cu experiență vastă, cu formare profesională înaltă, stagii de pregătire în centre medicale recunoscute. Investim în pregătirea medicilor cu care colaborăm, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din lumea medicală și pentru a actualiza cunoștințele lor la nivel de excelență.
 • Vino să ai parte de un plan de tratament personalizat, țintit, adaptat nevoilor tale, realizat în concordanță cu dorințele tale pentru a obține cel mai bun rezultat.
 • Alege medici cu care să formezi o relație de lungă durată, fiind monitorizat pe termen scurt, mediu și lung, putând discuta oricând în cazul evoluției bolii sau apariției unor complicații, recidive.
 • Alege un loc în care vei ști totul despre intervenția chirurgicală: riscuri versus beneficii, abordarea adecvată condiției tale medicale, informarea completă asupra tuturor aspectelor. Îți vom recomanda toate investigațiile necesare în prealabil pentru a decide împreună calea cea mai bună și pentru cu minimizarea riscurilor.
 • Alege o clinică la standarde înalte, cu dotări și echipamente moderne, cu aparatură de ultimă generație. Folosim materiale consumabile de la producători care s-au afirmat ca lideri pe piață la nivel mondial în domeniul lor.
 • Îți garantăm grija, prevenția, igiena riguroasă a tuturor spațiilor de lucru. Folosim pentru dezinfectare soluții special destinate, respectând normele și protocoalele în vigoare.
 • Alege echipa Heart Team – cel mai înalt standard de abordare multidisciplinară a pacientului, în care vei avea parte de opiniile experților în domeniu, ce colaborează pentru rezultatul optim, pornind de la îngrijirea primară, până la intervenții complexe.

Specialiștii CardioPraxis
te așteaptă

logo-v1-white

Cardio Praxis este un centru multidisciplinar ce oferă servicii medicale de înaltă performanță.

Parteneri:

Unde suntem

Clinica Cardio-Praxis

Iași, Strada Păcurari 87

---

Info & Programări

Program

Luni - Vineri 09:00-17:00

Sâmbăta - Duminică - ÎNCHIS

Copyright Cardio Praxis. Toate drepturile rezervate.