1. Electrocardiograma

Este un test neinvaziv ce detectează și înregistrează activitatea electrică a inimii; evaluează simptomele și semnele ce pot indică probleme cardiace.

3. Test de efort

Testul de efort oferă infomatii privind funcționarea inimii în timpul exercițiului fizic și presupune să pedalati pe o bicicletă , timp în care se monitorizează electrocardiograma și tensiunea arterială. Este utilizat pentru evaluarea capacității de efort în medicină sportivă , reabilitare, în diagnosticul și aprecierea severității cardiopatiei ischemice, precum și în evaluarea pacienților ce au suferit intervenții pe cord (angioplastie, by-pass aorto-coronarian).

Ecocardiografie tridimensională transtoracică și transesofagiană

Ecocardiografia transtoracică este un test neinvaziv ce utilează ultrasunetele cu frecvența înaltă pentru a obține imagini bi- sau tridimensionale ale inimii.

Acest test oferă informații privind dimensiunile și funcționarea inimii. Imaginile tridimensionale în timp real permit un diagnostic corect indiferent de patologia cardiovasculară.

Există situații în care anumite părți ale inimii nu pot fi vizualizate cu ajutorul ecocardiografiei transtoracice și se recomandă ecocardiografie transesofagiană; aceasta presupune introducerea în esofag a unei sonde de mici dimensiuni cu ajutorul căreia se obțin imagini ale structurilor cardiace de foarte bună calitate.

4. Examen Doppler arterial și venos complet

Ecografia Doppler de artere carotide și vertebrale identifică plăcile de aterom (depozite de colesterol) de la nivelul arterelor cerebrale și apreciază fluxul de sânge ce irigă creierul. Este un test esențial la pacienții care au suferit un accident vascular cerebral. Stabilește metoda optimă de tratament a stenozelor arterelor cerebrale – angioplastie sau chirurgie.

Ecografia Doppler de artere periferice identifica plăcile de aterom de la nivelul arterelor ce iriga membrele inferioare. Când aceste plăci strangulează semnificativ vasele de sânge apar simptomele – dureri în timpul mersului, iar afecțiunea se numește boala arterială periferică aterosclerotică sau arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare.

Aprecierea severității bolii prin ecografie Doppler permite stabilirea tratamentului optim.

Ecografia Doppler a venelor membrelor inferioare este investigația esențială în diagnosticul trombozei venoase și în evaluarea varicelor membrelor inferioare.
În tromboza venoasă se formează trombi ( cheaguri de sânge ) în venele superficiale sau profunde, situație care se însoțește de cele mai multe ori de durere, edem la nivelul membrului inferior și necesită ecografie de urgență.

Evaluarea prin ecografie Doppler a varicelor este obligatorie în vederea stabilirii strategiei optime de tratament.

5. Monitorizare Holter ECG

Monitorizarea Holter ecg permite înregistrarea timp de 24-48 h a electrocardiogramei și este indicată pacienților ce acuză palpitații, amețeli sau pierderi de cunoștință. Identifică tulburări de ritm cardiac tranzitorii ce nu pot fi diagnosticate pe electrocardiograma standard.

6. Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (ABPM)

Înregistrarea tensiunii arteriale la intervale regulate timp de 24h în condiții de viață obișnuite permite stabilirea cu acuratețe a profilului tensional. Este utilă în evaluarea pacienților hipertensivi atât înainte cât și după inițierea tratamentului.

7. Interogare stimulator cardiac

Stimulatorul cardiac (pacemakerul) necesită evaluare periodică întrucat pe parcursul timpului este posibil nu mai funcționeze corect. Aceste controale se efectuează cu ajutorul unui programator ce comunică prin piele cu stimulatorul. Se urmărește durata de viață a bateriei și funcționarea electrozilor.

8. Monitorizare tratament anticoagulant – test rapid INR

Tratamentul cu Sintrom sau Trombostop (anticoagulante orale) necesită evaluare periodică, inițial săptămînal, ulterior lunar a INR. Această analiză se poate realiza în clinica noastră din sângele capilar (picătură de sânge din deget), iar rezultatul se obține imediat.

9. Determinare profil lipidic – test rapid colesterol, HDL-colesterol, LDL-colesterol, trigliceride

Determinarea se realizează din sângele capilar (picătură de sânge din deget), iar rezultatul este imediat.

OPTIM: colesterol total <200mg%

LDL colesterol (colesterolul rău):

  • < 160mg% la pacienții cu risc scăzut
  • < 130mg% la pacienții cu risc moderat
  • < 100mg% la pacienții cu boală coronariană ischemică

HDL colesterol (colesterolul bun):

  • > 40mg% – bărbați
  • > 50mg% – femei
  • trigliceride < 150mg%


Indicații:

  • Crește efortul fizic zilnic.
  • Alege o dietă sănătoasă.
  • Respectă prescripția medicală dacă ți se recomandă medicamente ce scad colesterolul.
  • Menține greutatea ideală.

Specialiștii CardioPraxis
te așteaptă

Dr. Mihai Rotar – medic primar cardiolog iasi

Dr. Mihai Rotar – Medic Primar Cardiolog

În anul 2011 efectuează în Olanda specializarea în tratamentul cu radiofrecvență al varicelor devenind astfel primul medic din Moldova ce practică în ambulator procedura VNUS Closure cu rezultate excelente – rată de succes 100%; rată de recidivă a varicelor 0%.

Dr. Anca Rotar – medic primar cardiolog cardiopraxis iasi

Dr. Anca Rotar – Medic Primar Cardiolog

Tratează anual peste 1000 de pacienți cu afecțiuni ale venelor (varice, tromboflebite, ulcer varicos) prin metode performante și moderne – radiofrecvență, laser, scleroterapie.

logo-v1-white

Cardio Praxis este un centru multidisciplinar ce oferă servicii medicale de înaltă performanță.

Parteneri:

Unde suntem

Clinica Cardio-Praxis

Iași, Strada Păcurari 87

---

Info & Programări

Program

Luni - Vineri 09:00-17:00

Sâmbăta - Duminică - ÎNCHIS

Copyright Cardio Praxis. Toate drepturile rezervate.