Medicina Internă este o specialitate care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al unei game largi de patologii ale adultului privind majoritatea organelor interne- inima, plămânii, ficatul și stomacul, intestinele, tractul uro-genital, etc.
Relația cu medicul Internist trebuie să fie una de lungă durată, o consultație de Medicină Internă este recomandată o dată pe an, pentru monitorizarea condițiilor preexistente și identificarea rapidă a oricărei probleme de sănătate.
Poți face o programare la o consultație de Medicină Internă dacă simptome precum dificultăți în respirație, dureri abdominale/in piept, probleme urinare, oboseală.
Iată câteva patologii gestionate de medicul internist:
Diferența față de medicul de familie este aceea că medicul internist se ocupă doar de pacienții adulți, are o experiență vastă în diagnosticul și tratamentul patologiilor organelor interne și gestionează variate afecțiuni cronice.
CONSULTATIE – Cum se desfășoară?
Un consult de Medicină Internă este dirijat de discuția cu pacientul. Vei fi întrebat despre simptomele care te-au adus la medic, cu toate detaliile necesare, despre istoricul tău medical, dar și antecedentele familiare, despre medicația pe care o iei acasă și alte boli sau intervenții pe care le-ai suferit. În urma acestora, îți vor fi recomandate,proceduri adiționale de diagnostic, sau se va începe un plan de tratament.
Toate analizele de laborator pot fi efectuate în clinica noastră, prin intermediul laboratorului Clinica Sante. De asemenea, la nevoie, poți primi recomandări pentru consulturi și investigatii la alte specialități (de exemplu, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, diabet), la medici ai clinicii Cardio-Praxis, pentru a beneficia de expertiza unei echipe multidisciplinare cu experienta in gestionarea afectiunilor cornice.
Ce investigatii efectueaza medicii internisti?
ECOCARDIOGRAFIE
Ecocardiografia bidimensională este o metodă de diagnostic ușor de efectuat, eficientă, non-invazivă și non-iradiantă, complet lipsită de riscuri sau contraindicații. Aceasta presupune plasarea unui dispozitiv cu ultrasunete pe pieptul pacientului, cu transmiterea în timp real a imaginilor pe monitor ce permit identificarea structurii și a mișcărilor cordului, putând decela o serie de anomalii privind muschiul inimii, valvele cardiace, pericardul.
Se utilizează de rutină în diagnosticul și ghidarea tratamentului afecțiunilor de natură cardiovasculară, în indicații precum:
Ecocardiografia se poate realiza în orice moment al zilei și nu necesită pregătire în prealabil. De asemenea, nu asociază niciun fel de disconfort pentru pacient.
Conferentiar universitar Dr. Alina Plesa, Medic primar Medicina Interna, Medic primar Gastroenterologie, doctor in Medicina, competenta in Ecografie Generala si Endoscopie Digestiva
Dr. Bogdana Cîrdei, Medic Specialist Medicina Interna, cu competență în Ecocardiografie
La Clinica Cardio-Praxis din Iasi ai parte de excelență în gestionarea cazurilor de gastroenterologie și medicină internă.
#medicina interna iasi