Medicina Internă este o specialitate care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al unei game largi de patologii ale adultului privind majoritatea organelor interne- inima, plămânii, ficatul și stomacul, intestinele, tractul uro-genital, etc.

Când ai nevoie de o consultatie de Medicină Internă?

Relația cu medicul Internist trebuie să fie una de lungă durată, o consultație de Medicină Internă este recomandată o dată pe an, pentru monitorizarea condițiilor preexistente și identificarea rapidă a oricărei probleme de sănătate.

Poți face o programare la o consultație de Medicină Internă dacă simptome precum dificultăți în respirație, dureri abdominale/in piept, probleme urinare, oboseală.

Iată câteva patologii gestionate de medicul internist:

 • creșterea colesterolului
 • boli cardiace – cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială
 • boli de sistem digestiv: gastrită, ulcer, boală de reflux gastroesofagian,colita
 • boli renale: infecții urinare, pielonefrită, insuficiență renală cronică
 • boli hepatice: hepatită cronică, ciroză, steatoza
 • boli respiratorii: laringita, bronșită cronică, BPOC, pneumonie
 • boli sistemice, cum ar fi sclerodermia, vasculitele
 • anemii
 • boli articulare și osoase

Diferența față de medicul de familie este aceea că medicul internist se ocupă doar de pacienții adulți, are o experiență vastă în diagnosticul și tratamentul patologiilor organelor interne și gestionează variate afecțiuni cronice.

Servicii

CONSULTATIE – Cum se desfășoară?

Un consult de Medicină Internă este dirijat de discuția cu pacientul. Vei fi întrebat despre simptomele care te-au adus la medic, cu toate detaliile necesare, despre istoricul tău medical, dar și antecedentele familiare, despre medicația pe care o iei acasă și alte boli sau intervenții pe care le-ai suferit. În urma acestora, îți vor fi recomandate,proceduri adiționale de diagnostic, sau se va începe un plan de tratament.

Toate analizele de laborator pot fi efectuate în clinica noastră, prin intermediul laboratorului Clinica Sante. De asemenea, la nevoie, poți primi recomandări pentru consulturi și investigatii la alte specialități (de exemplu, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, diabet), la medici ai clinicii Cardio-Praxis, pentru a beneficia de expertiza unei echipe multidisciplinare cu experienta in gestionarea afectiunilor cornice.

Ce investigatii efectueaza medicii internisti?

ECOCARDIOGRAFIE

Ecocardiografia bidimensională este o metodă de diagnostic ușor de efectuat, eficientă, non-invazivă și non-iradiantă, complet lipsită de riscuri sau contraindicații. Aceasta presupune plasarea unui dispozitiv cu ultrasunete pe pieptul pacientului, cu transmiterea în timp real a imaginilor pe monitor ce permit identificarea structurii și a mișcărilor cordului, putând decela o serie de anomalii privind muschiul inimii,  valvele cardiace, pericardul.

Se utilizează de rutină în diagnosticul și ghidarea tratamentului afecțiunilor de natură cardiovasculară, în indicații precum:

 • afecțiuni valvulare
 • monitorizarea protezelor valvulare
 • monitorizarea pacienților cu bypass aorto-coronarian
 • tumori și formațiuni intracardiace
 • malformații cardiace congenitale
 • afecțiuni pericardice
 • monitorizarea evoluției pacienților hipertensivi, cu cardiopatie ischemică sau cardiomiopatii.

Ecocardiografia se poate realiza în orice moment al zilei și nu necesită pregătire în prealabil. De asemenea, nu asociază niciun fel de disconfort pentru pacient.

Ce medici tratează afecțiunile de Medicină Internă la clinica Cardio-Praxis?

Conferentiar universitar Dr. Alina Plesa, Medic primar Medicina Interna, Medic primar Gastroenterologie, doctor in Medicina, competenta in Ecografie Generala si Endoscopie Digestiva

Dr. Bogdana Cîrdei, Medic Specialist Medicina Interna, cu competență în Ecocardiografie

La Clinica Cardio-Praxis din Iasi ai parte de excelență în gestionarea cazurilor de gastroenterologie și medicină internă.

#medicina interna iasi

Specialiștii CardioPraxis
te așteaptă

logo-v1-white

Cardio Praxis este un centru multidisciplinar ce oferă servicii medicale de înaltă performanță.

Parteneri:

Unde suntem

Clinica Cardio-Praxis

Iași, Strada Păcurari 87

---

Info & Programări

Program

Luni - Vineri 09:00-17:00

Sâmbăta - Duminică - ÎNCHIS

Copyright Cardio Praxis. Toate drepturile rezervate.