Program

Luni - Vineri
9:00 - 17:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Informații de contact

Adresa:
Str. Păcurari, nr. 87, Iași
Inapoi spre Specialități și Servicii

Diabet si Nutriție Iași

Diabetologie, nutritie si boli metabolice - Cardio Praxis Iasi
Diabetologia se ocupă cu diagnosticul și tratamentul pacienților cu tulburări de metabolism. Diabetul zaharat este o astfel de tulburare, a cărei caracteristică principală o reprezintă deficitul parțial sau complet de insulină/ rezistența crescută la insulină, asociate cu creșterea persistentă a glicemiei (nivelului glucozei în sânge). În această boală se întâlnesc modificări atât la nivelul metabolismului glucidic, cât și a celor lipidic și proteic.

Medici specialişti Diabet si Nutriție

 • Profesor Universitar Dr. Bogdan Mihai

  – Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
 • Asistent Universitar Dr. Raluca Meda Soimaru

  – Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Informatii Generale Diabet si Nutriție

Ce este diabetologia?

Diabetologia se ocupă cu diagnosticul și tratamentul pacienților cu tulburări de metabolism. Diabetul zaharat este o astfel de tulburare, a cărei caracteristică principală o reprezintă deficitul parțial sau complet de insulină / rezistența crescută la insulină, asociate cu creșterea persistentă a glicemiei (nivelului glucozei în sânge). În această boală se întâlnesc modificări atât la nivelul metabolismului glucidic, cât și a celor lipidic și proteic.

Diabetul asociază o serie de complicații pe termen scurt și lung, semnificative fiind cele care apar după o evoluție îndelungată a bolii, cu control glicemic scăzut – leziunile oculare (retinopatia diabetică), leziunile renale, tulburările neurologice și mai ales problemele cardiovasculare (accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic acut, boala vasculară periferică, hipertensiunea arterială).

Din acest motiv, pacientul diabetic este frecvent îndrumat către multiple specialități medicale pentru consulturi amănunțite, pentru a identifica și opri progresia bolii, care afectează sever organele țintă. Vei avea cu siguranță nevoie de consulturi de cardiologie și medicină internă în afara celui la diabetologie, fie în vederea diagnosticării unor complicații deja existente și formării unui plan de tratament, fie ca măsură de prevenție a instalării acestora.

În acest sens, medicii noștri îți stau la dispoziție ca echipă multidisciplinară, fiind aici pentru tine, cu empatie și răbdare. Poți efectua în clinica Cardio-Praxis consulturi la diabetologie, endocrinologie, cardiologie și medicină internă, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra stadiului bolii. Totodată, la noi poți realiza toate analizele de sânge necesare diagnosticării și monitorizării diabetului zaharat.

Servicii Diabet si Nutriție

Consultație diabet

Îți recomandăm o consultație la diabetolog atunci când ai simptome precum:

 • oboseală, fatigabilitate;
 • sete crescută;
 • urinare frecventă;
 • pierdere sau creștere în greutate;
 • tulburări de vedere;
 • iritabilitate;
 • infecții frecvente ale mucoaselor..

Consultația se bazează, în primul rând, pe anamneză și examen clinic general, dar are drept scop identificarea timpurie a complicațiilor legate de diabet, în special a celor ce implică sistemul cardiovascular, ochii, nervii și rinichii.

Medicul îți va recomanda analize de sânge (acestea pot fi realizate în cadrul clinicii Cardio-Praxis, în colaborare cu laboratoarele Synevo și Clinica Sante), mai ales pentru monitorizarea nivelului glicemic (test de glucoză din sânge, glicemia a jeun, hemoglobina glicozilată), dar și pentru a vedea impactul bolii asupra altor organe. Totodată, vor fi recomandate dozarea proteinelor urinare și alte teste de urină și biochimie.

Diabetul va fi tratat de o echipă alcătuită din diabetolog, specialist în nutriție, endocrinolog, medic internist și cardiolog, care au scopul de a recomanda o dietă adecvată, asociată cu tratament destinat atât specific diabetului, cât și celorlalți factori de risc ce predispun la afectare de organe țintă, fie tratamentul specific al unor afecțiuni deja instalate.

Consultație nutriție

Scopul unei consultații la medicul nutriționist este de a realiza un plan alimentar corect în vederea scăderii ponderale sau a atingerii unei ținte de greutate dorite, în baza unui examen medical complet și a istoricului pacientului, dar și a unor analize amănunțite și a investigațiilor de metabolism necesare.

Consultațiile de nutriție se adresează atât persoanelor care își doresc să slăbească sau să se îngrașe, cât și celor care vor să își modifice stilul de viață înspre a mânca sănătos.

De asemenea, sunt utile pentru femeile însărcinate sau care alăptează, familiilor cu copii, sportivilor care au nevoie de un aport caloric și nutrițional adecvat efortului fizic susținut și creșterii masei musculare, dar și persoanelor cu diverse tulburări alimentare (tratate mai degrabă în cadrul unor echipe multidisciplinare).

Există și o varietate de boli ce necesită schimbarea stilului de viață și alimentar, cum ar fi diabetul, bolile cardiace, diverse boli de tub digestiv, în care medicul nutriționist vă poate oferi un plan adaptat pentru atingerea obiectivelor.

SPECIALIȘTII CARDIO-PRAXIS TE AȘTEAPTĂ

Solicită o programare online

Completați formularul de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile vizitei medicale.

Google reCaptcha: Cheie de site invalidă.